Viihtyisä maaseutukylä lähellä kaupunkipalveluja.

MERI JA SAARISTO

LOADING


Simonkylä sijaitsee Simojoen suistossa meren rannalla. Meri ja sen monimuotoinen saaristo avautuu rantaan saapuvan silmiin. Meri on tuonut aikoinaan kalastuksen kautta toimeentuloa sekä ammattikalastajille, että kotitarvekalastajille. Nykyisin ammattikalastus on vähentynyt lähes kokonaan ja kotitarve- ja harrastuskalastus ovat jääneet jäljelle. Lähisaarien salmista ja väyliltä tulee mukavasti ahventa ja haukea. Kauempaa mereltä jäljelle jääneet ammattilaiset saavat rysillä ja verkoilla siikaa, lohta, ahventa, muikkua ja silakkaa.

Meri ja saaristo tarjoavat mahtavat puitteet vapaa-ajan viettoon niin kesällä kuin talvellakin. Kesäisin saariretkeily, uinti, kalastus ja vaikkapa vain veneily sekä melonta tarjoavat mahtavat puitteet rentoutumiseen. Talvella taas hiihto, pilkkiminen ja moottorikelkkailu kuuluu asiaan.

Meri on lempeä mutta myös raivoisa. Etelämyrskyllä vesi nousee "lepikoihin" ja pohjoisen puhuessa oikein voimalla meri pakenee kauas ja veneellä liikkuminen on mahdotonta. Merenpinnan vaihtelu saatta pahimmillaan olla jopa 3 metriä.